Vrolijk Werk is in 2014 opgericht door Sandra Burggraaf. Sandra had samen met Anne van de Weijer een creatief vilt atelier, Vilt aan Zee. Sandra droomde er vaak van om de hele cyclus rondom het proces te beheren: van schaap tot eindproduct. Toen ze vilt cursussen gaf op zorgboerderijen, zag ze hoeveel voldoening het vilten aan mensen met een beperking gaf. Ze wilde die twee dingen combineren en besloot om aan Vilt aan Zee een sociaal initiatief te verbinden: Vrolijk Werk, een sociale vilt werkplaats.

Begin 2015 werd Vrolijk Werk een zelfstandige Stichting met een eigen werkplaats voor vrouwen. Ook al werkt Sandra niet meer actief voor Vrolijk Werk, zij blijft onze grondlegger. Haar ideologie hebben we nog altijd hoog in het vaandel.

“Mensen gedurende alle seizoenen op een creatieve manier laten meewerken aan mooie eindresultaten, in een natuurlijke omgeving, tijdens alle fasen van het productieproces en hierdoor bijdragen aan hun groei, welzijn en geluk: dat is mijn ideologie!”

Vrijwilligers organisatie

Vrolijk Werk kan alleen bestaan door de inzet van onze gemotiveerde en bekwame vrijwilligers. Van gastvrouwen tot mensen die in de tuin helpen, en van groepsbegeleiders tot bestuur. Allemaal zijn ze even belangrijk. Om je een beeld te geven van ons team, stellen we graag een aantal sleutelfiguren aan je voor.

Begeleiders

Op de werkplaats werken groepsbegeleiders Barbara, Diny, Marianne en Iris. Zij zijn het vaste team dat de vrouwen helpt met het vilten en met de zorgzame aandacht die nodig is. Ons team zet zich elke dag met hart en ziel in voor de vrouwen. Naast de begeleiders werken er ook gastvrouwen en een coördinator op de werkplaats.

Ook het bestuur van Vrolijk Werk bestaat uit vrijwilligers. Sommige meer op de achtergrond en anderen duidelijk zichtbaar voor iedereen. Wil je het bestuur rechtstreeks bereiken? Dat kan door hieronder een bericht te verzenden. Dus heb je een vraag, een klacht, een goed idee of wat dan ook, laat het ons vooral weten! We kijken uit naar jouw bericht.

Eveliene is bestuursvoorzitter

Eveliene is sinds begin 2018 toegetreden tot het bestuur. Omdat ze zelf een zware burn-out heeft doorgemaakt weet ze hoe belangrijk een goede herstelperiode is.

GEZOCHT: Secretaris m/v

Voor het mede-besturen van Vrolijk Werk zijn we op zoek naar een nieuwe secretaris. Ben jij handig met digitale documenten, notuleren en ben je een georganiseerd type? Dan zijn we heel hard op zoek naar jou!

Anouk is Penningmeester 

Onze penningmeester heeft een belangrijke taak op de achtergrond. Zij zorgt voor de financiële verantwoording en waakt over de budgetten.

Het bestuur van
Stichting Vrolijk Werk